Wij helpen graag met het kiezen van de juiste apparatuur!
013 534 09 89
CategorieŽn

Frequently Asked Questions (FAQ)

 • Verhuren jullie aan particulieren en bedrijven?
Camrental verhuurt camera's en accessoires aan bedrijven, stichtingen, instellingen die werkzaam in de media branche. Tevens verhuren wij ook aan particulieren die een relevante opleiding volgen of werkzaam zijn in de media wereld.


 • Hoe ver van tevoren moet ik reserveren?
Wij adviseren u om tijdig te reserveren. Hierdoor weet u zeker dat de gewenste apparatuur beschikbaar is.


 • Moet ik mij legitimeren bij afhaal?†
Ja, wanneer u apparatuur afhaalt moet u zich legitimeren door middel van een Nederlands legitimatiebewijs (paspoort, id, rijbewijs). Tevens vragen wij om een kopie van een bankafschrift van minder dan éťn maand oud.
Wanneer de apparatuur door een bedrijf wordt gehuurd, vragen wij, naast de legitimatie, ook om een kopie van de KVK inschrijving.†


 • Is de apparatuur verzekerd?††
Camrental gaat er vanuit dat u zelf een apparatuurverzekering heeft die schade en diefstal dekt. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u contact opnemen met NPO assurantie in Hilversum om een geschikte verzekering af te sluiten.†De apparatuur mag in geen enkel geval aan derden worden uitgeleend.


 • Kan ik ook uitleg krijgen over de werking van de camera?†
Ja, bij afhaal kunnen onze medewerkers u uitgebreid informeren over de werking van de apparatuur. Tevens is er bij de meeste apparatuur ook een link opgenomen naar de handleiding.


 • Welke accessoires worden er meegeleverd bij een camera? †
De meegeleverde accessoires worden genoemd onder het kopje 'In de tas'.†
Per camera verschilt dit, maar meestal wordt de camera geleverd in de bijbehorende tas, samen met een accu en diverse kabels voor aansluiting op netstroom en een externe monitor.


 • Bezorgen jullie ook apparatuur? †
Nee, wij bezorgen geen apparatuur. Het is enkel mogelijk om de apparatuur zelf op te komen halen bij onze vestiging in Tilburg.


 • Is er een minimum verhuurbedrag? †
Ja, het minimum verhuurbedrag is € 30.00 excl. BTW.


 • Hoe kan ik betalen?
Wanneer u de apparatuur ophaalt bij onze vestiging in Tilburg, moet u het bedrag daar ter plekke voldoen door middel van een pinbetaling.


 • Waar kan ik de apparatuur afhalen en retourneren? †
De apparatuur kan op de aangegeven datum en tijd opgehaald en geretourneerd worden bij onze vestiging in Tilburg.
Ophalen van de apparatuur is mogelijk vanaf 15.00u, retourneren is mogelijk tot 10.00u. Wanneer u de apparatuur eerder wilt ophalen, of later wilt retourneren zijn wij genoodzaakt een extra verhuurdag in rekening te brengen.


 • Wat zijn jullie algemene voorwaarden?
Hier vindt u de 'Algemene voorwaarden'.


 • Wat moet ik doen als ik een reservering wil annuleren? †
Wanneer u een reservering wilt annuleren dient u dit minimaal 72 uur van tevoren aan te geven. Voor reserveringen die niet minimaal 72 uur van tevoren zijn geannuleerd, brengen wij 50% van de reserveringskosten in rekening. Wanneer u de reservering pas 48 uur van tevoren annuleert, zijn wij genoodzaakt 70% van de reserveringskosten in rekening te brengen.


 • Wat gebeurt er als ik de apparatuur te laat retourneer? †
Wanneer u apparatuur te laat retourneert, zal het geldende dagtarief in rekening worden gebracht voor iedere dag dat de apparatuur te laat geretourneerd is.


 • Wat zijn jullie openingstijden? ††
Onze openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.
Afhalen en retourneren kan enkel op afspraak nadat uw reservering door Camrental is bevestigd.